Koji je najbolji sokovnik za celer?

Ponovo pišem o ceđenju celera kako bih uključila i novi model od Kuvings-a sokovnik za šargarepu i celer REVO830 i nekoliko drugih sa karakteristikama specifičnim za celer. REVO je bez sumnje najbolja preporuka vrhunskog sokovnika za celer (vertikalnog modela, koji štedi prostor u kuhinji) ako želite da preskočite dugo čitanje. (To je potencijalno i najbolji sokovnik za sve ostale sastojke).

Izbor najboljeg sokovnika za celer
Kako doći do razumno objektivnog odgovora na to koji sokovnik je najbolji za sok od celera? Verovatno najvažniji faktori za većinu kupaca biće obuhvaćeni u ovoj kratkoj listi:

Prinos soka – koliko soka dobijete iz celera (Uzimajući u obzir gramažu štapki celera)
Kvalitet soka – sokovnici za hladno ceđenje generalno daju hranljiviji sok
Jedostavnost upotrebe – uključujući jednostavnost čišćenja
Cena – dobijanje najboljeg kvaliteta za cenu koju plaćamo
Potrebno vreme ceđenja – koliko vremena trošimo I kakve rezultate postižemo
Ne može postojati jedan definitivan odgovor kada se uzmu u obzir svi faktori zbog prioriteta I želja samih korisnika, ali hajde da pokušamo da navedemo nekoliko stvari koje bi mogle pomoći da napravite pravi izbor za vas.

Da li je tip sokovnika zaista kritičan?
Postoje dve kategorije sokovnika koji su dobri za ceđenje soka od celera. Centrifugalni sokovnici i sokovnici za hladno ceđenje. Veruje se da princip hladnog ceđenja – nežnog pritiskanja I “žvakanja” namirnice sporim okretanjem svrdla sokovika tkzv. Mastikatornog tipa daje hranljiviji sok zbog procesa usitnjavanja, pritiskanja i presovanja koji koriste. Ovi sokovnici se često nazivaju i „sokovnici za hladno ceđenje“. To ne znači da drugi sokovnici proizvode ‘loš’ sok,ali ako želite da imate nutritivno najkorisniji sok kao svoj prvi prioritet, onda idite na tip hladnog ceđenja. Centrifugalni sokovnici ne pritiskaju ili melju sastojke zajedno. Oni koriste oštro nazubljenu rešetku velike brzine kako bi usitnili biljni materijal, oslobađajući tečni sadržaj ćelija koji se ekstrakuje centrifugalnom silom. Brzina ovih mašina je velika I odgovara onima koji žele da se ceđenje soka obavi u minimalnom vremenu, a moderne velike centrifuge za punjenje će vrlo brzo iscediti velike količine. To ne znači da će se sokovnici za hladno ceđenje većini ljudi činiti preterano spori. Deo za ceđenje soka može biti brži u centrifugalnom, ali ceđenje soka pomoću sokovnika za hladno ceđenje će i dalje trajati samo nekoliko minuta.

Karakteristike soka
Pošto znamo da je sok iz centrifugalnog sokovnika ipak veoma hranljiv, centrifugalni sokovnik može biti dobar izbor. Osim što su brzi, generalno su jeftinija opcija. Međutim, sokovnici za hladno ceđenje daju najbolje rezultate u širem spektru sastojaka (za malo dodatnog vremena),i proizvode sok sa dužim rokom trajanja zbog manje kiseonika koji se ugrađuje u sok. Ako želite da ceđenje sokova bude zdrav način života koji ćete održavati, onda malo dodatno ulaganje vremena i novca u korišćenje sokovnika za hladno ceđenje verovatno i dalje ima više smisla za vas. Dodatna investicija u kvalitetan sokovnik za hladno ceđenje takođe će vam se vratiti tokom vremena, jer oni uglavnom imaju veći prinos soka iz namirnica svaki put kada iscedite sok

Opcije sokovnika za hladno ceđenje
Sok od celera je dobio veliki podsticaj u popularnosti zahvaljujući aktivnostima Entonija Vilijama koji je takođe poznat kao Medicinski medijum. Udružio se sa Omegom kako bi zajednički brendirao nekoliko njihovih modela sokovnika. Horizontalni sokovnici obično su veoma dobri za celer i ranije su smatrani za najbolju vrstu sokovnika za zeleno povrće uopšte. Što se tiče ceđenja soka od celera, kao i njihovih ukupnih mogućnosti, mislimo da su horizontalni modeli iz Sana sokovnika generalno neznatno bolji od trenutnog asortimana Omega i dva modela – 606 i 707 sada takođe imaju opcione priključke za celer. Apsolutni pobednik u ovoj klasi? Nije jeftin, ali Sana 727 je odlična mašina i verovatno će pobediti bilo koji drugi horizontalni sokovnik sa celerom, i sa svim ostalim.

Međutim, horizontalnim sokovnicima će generalno trebati nešto duže od vertikalnih modela. Poslednjih godina vertikalni sokovnici za hladno ceđenje su takođe izazvali horizontalne modele u pogledu performansi kao i pogodnosti. Postoje dve vodeće svetske fabrike u Južnoj Koreji koje proizvode najbolje primere i sve su to odlične mašine, ali ostanimo sa ceđenjem soka od celera pre svega. 2022. godine je stigao Kuvngs REVO830 koji je najnoviji vertikalni spori sokovnik ovog brenda. Revo 830 ima revolucionarno novi dupli otvor za namirnice koji ga izdvaja od svih ostalih modela, posebno za ceđenje soka od celera i šargarepe. Eliminiše problem dugih vlakana celera sa svojim novim svrdlom za automatsko sečenje. Kod većine drugih sokovnika ranije smo preporučili da se celer seče na kratke komade pre ceđenja soka da bi se izbegli problemi sa ovim žilavim vlaknima u mehanizmima za ceđenje soka. Ne sa Kuvings REVO. U stvari, ovaj redizajn formata vertikalnog sokovnika je najbolji sokovnik za sve sastojke u smanjenju pripreme sastojaka, a u našim testovima je takođe pobednik u pogledu ukupnog prinosa soka. Video o proizvodu demonstrira ovu funkciju automatskog sečenja bolje od bilo koje reči. Nema sumnje da je Kuvings REVO830 naš najbolji sokovnik za celer i verovatno naš najbolji vrhunski sokovnik u celini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu